WFT

Kanske har den bästa tiden för gäddfisket varit ? Det känns så, och att vi nu går in i den lite mindre intensiva sommar perioden. Visst kan man fånga en hel del gädda även på sommaren, men dom större madamerna går på lite djupare vatten, och det är ju dom man vill åt. 

För att sumera våren så tycker jag vi har haft ett bra fiske, många gäddor har fått syna insidan av båten. 2 st över 8 och en över 9kg. Kanske att man hade hoppats på nån till stor madam närmre 10 kg.

Vi i WFT kommer givetvis att nöta på även i sommar och hoppas på någon hungrig madam, finns ju som sagt en del vatten där vi fiskar, där det känns som att reglerna inte gäller och att gäddan alltid e på G.

Nästa pass ser ut att bli på lördag då vi ska ut i skärgården och fiske lite, spännande !

Skitfiske / Memo


6/6

Blev som sagt ett pass även idag, vädret : Strålande sol och vindstilla, så förhoppningarna var något mindre än vanligt.
Båten lämnade hamn runt 10,åter strax efter 17, Willner & Wikström styrde skutan. Förutom en rejäl bränna, blev det en hel del fisk. 13 st landade, Wikström - Willner 7-6, sen tappades det säkert ett tiotal, så dom var på hugget idag, och riktigt pigga. Kul !

Storleksmässigt var det inget att skryta om, men fiskar man i forsarna som vi gjorde mycket idag, då är det riktigt roligt även med dom lite mindre gäddorna. "Tyvärr" sitter Robin inne på bilderna, så det blir inga bilder nu.

Idag åkte ännu en båt i sjön, nu i bodaån, så blir snart ut och pröva lyckan även i dalälven.



Skitfiske på er / Flötet & Memo

1/2 Juni

Onsdagskväll var det dags för en fisketur igen, med tältning dessutom. Det var jag (Emil) och Robin, sen var Josse och Marre med också.

Vi åkte ut strax efter klockan 18, fixade tälten mm, sen var det dags för kvällsfiske. Tyvärr var det helt vindstilla och sol, vi fiskade av alla områden vi brukar fiska, men det gav inget alls. Inte ens ett hugg. När klockan närmade sig tolv gav vi upp och åkte och grillade.

Eftersom fisket var väldigt dåligt på onsdagen, blev det inte speciellt tidigt på torsdagen. Vindarna hade iaf tilltagit något på torsdagen. Vi åkte ut strax före 10, och fiskade till ca 16. Resultatet blev  11 fiskar, men fisket var inte speciellt bra och storlekarna inget att skryta om. Med undantag en aborre närmre kilot, uppfiskad av Josse.

Det var ett av dom sämsta fiske passen på mycket mycket länge, men vi hade desto mysigare vid brasan med grillning och nån bärs. Alltid något.

Nu på måndag är nästa pass planerat, och då hoppas vi på lite bättre väder förutsättningar och mycket bättre fiske !


Skitfiske på er // WFT

RSS 2.0