Premiären

Idag var det äntligen dags för premiär, jag och Elmer hade tänkt åka ut en stund och pröva lyckan. Väl framme upptäcker vi att vattenståndet är väldigt högt, vilket i dessa vatten aldrig är en bra faktor. Annars var vädret strålande och vattnet stilla, kanske inte heller optimala fiskeförhållanden, men synd och klaga.

Vi åkta ut ändå ihopp om att bättra på solbrännan och kanske lura upp ett gäng iaf. Vi såg gäddor ute i vassen nästan hela tiden. Men det blev bara en fisk på hela turen, Elmer som knep en snipa. vi va ute i ca 4 timmar.

Så av detta att dömma är nu gäddleken igång på allvar, och gäddorna har annat för sig än att äta.
Det kommer således inte att bli så mkt fiske  där på nångon vecka.
Sen får vi se vad andra rapporter säger om andra vatten. Kanske att det blir en tur ut till Marma?

Kastar upp en bild på snipkungen och gäddan senare.



En dålig fiskedag är fortfarande bättre än en bra arbetsdag


/ WFT


Sjösättning

På måndag åker äntligen båten i, som man längtat! Då ska det nya ekolodet prövas också, får vi se om det är väl investerade pengar. För investerade är dom.
 Sen på tisdag är det första "riktiga" passet på hemmaplan bokat. En aning tidigt kanske, då isen inte riktigt släppt på alla håll, men man vill ju inte missa nån chans att lura upp en romfylld dam. 

Dagen man kliver över 10kg behöver ju inte vara den magiska dagen då det hugger på nästan allt, det kan ju räcka med ett hugg så sitter hon på kroken. Det gör ju varje kast extra intressant, för man vet ju att dom simmar där. Så ju fler timmar vi investerar med att blöta dragen, ju närmre drömgäddan borde vi komma.

Rapport kommer givetvis!

Skitfiske på er / W

                              
                                 Nya ekolodet


Snart dax !

Snart är det dax för fiske i vårat "eget" vatten igen. Vi va ner igår och isen hade börjat släppa ! Sjukt taggat nu. Eftersom nästan ingen bedriver isfiske där vi brukar fiska, har gäddorna fått vila upp sig under vintern och vi hoppas att dom är i riktigt fin kondition.
Blekinge i all ära, men det är något speciellt med vårat vatten.
 Säsongen har ju redan bjudit på en gädda på över metern. Hur stora ska inte få syna insidan av båten när vi kommer till våran hemmaplan?

Vi bjuder på en bild från sista passet förra säsongen. Här är det Wikström som poserar med en fisk strax över 5 kg.






/ WFT

WFT i Blekinge

Tre dagars fiske i Blekinge, det blev inte riktigt som vi förväntat oss. Gäddorna hade inte riktigt kommit igång efter vintern, och var riktigt svåra att lura till hugg. Givetvis hoppades vi på att det skulle vara fullfart!
 I två dagar kämpade vi emot 20 m/s nordanvind och delvis regn. Men hade vi åkt 65 mil ner till Dragsö så var det bara att gilla läget.

Våran första dag började ändå ganska lovande, första viken vi prövade gav en skaplig första fisk för säsongen.
Sen dog det ut och vi skulle åka vidare, men vi stannade precis utanför viken och det visade sig vara ett bra drag. Där fick vi vad som skulle visa sig vara resans största fisk 8.5 kg. Efter det blev det bara några mindre fiskar. Dag 2 blev ganska lik dag 1 men utan nån större fisk.

Dag tre åkte vi ut tidigt, vädret va bra. Kanske var det för bra? Strålande sol och 8-10 m/s. Nu var förhoppningarna stora, äntligen hade vinden avtagit.
Men oj så fel vi hade, knappt ett hugg på hela dagen, vi prövade runt i halv skärgården men det blev bara EN gädda. Stämmningen i båten va riktigt dålig och vi beslutade att åka hem direkt efterföljande morgon.
Senare visade det sig att ingen av båtarna hade haft någon fiskelycka denna dag.


Men vi kan ändå rekomendera Blekinge och Dragsö camping, fin camping, mysig skärgård. Vi kom helt enkelt nån vecka för tidigt. 



                               Willner med 8.5 kg:s



                      Kapten Wikström redo att styra skutan


              Elmer med sin första "jerk" gädda. En lite slips,
       men vem drog inte ett par slipsar det första man gjorde?




Fler bilder kommer att kastas ut !


Skitfiske på er // WFT


RSS 2.0